Evidpro i Zakon o zaštiti osobnih podataka

Evidpro i Zakon o zaštiti osobnih podataka

Pitanje zaštite osobnih podataka aktualno je i vrlo važno. Kod vođenja poslova zaštite na radu osobni podaci su nužni. Kako ih zaštititi?

Stručnjaci zaštite na radu neminovno moraju od djelatnika tražiti njihove osobne podatke. Osim imena i prezimena, u to se ubrajaju osobni identifikacijski broj (OIB), datum rođenja i ostale informacije koje se odnose na fizičku osobu. Sukladno Zakonu o zaštiti na radu osobni se podaci moraju obrađivati pošteno i zakonito. Osobni se podaci smiju prikupljati samo uz izričitu privolu ispitanika i u svrhu u koju ih je ispitanik dao te ako se koriste u svrhu ispunjavanja prava i obveza propisanih zakonom.

Stručnjak zaštite na radu osobne podatke koriste za provođenje osposobljavanja za rad na siguran način, slanje na liječnički pregled, prijavu ozljede na radu i slično.

Uz korištenje Evidproa Vaši osobni podaci ostaju sigurni. Kako je baza programa pohranjena na Vašoj mreži ili na Vašem poslužitelju pristup osobnim podacima pohranjenim u Evidprou imaju samo osobe koje koriste program. Baza programa je zaključana za bilo kakav pristup osim preko programa. Pohrana baze u Vašoj mreži znači da joj čak ni mi ne možemo pristupiti, osim u slučaju izvanredne potrebe i uz Vašu izričitu dozvolu. Samo u izvanrednim slučajevima se može dogoditi da prilikom nadogradnje programa naši tehničari trebaju pristup bazi, a takve situacije predviđene su i definirane ugovorom o održavanju programa, dok u većini slučajeva nadogradnja programa odvija se automatski i bez pristupa bazi podataka.

 

Uz Evidpro osobni podaci Vaših djelatnika su sigurni i nitko osim Vas ih ne vidi. Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Datum: 11. 07. 2016

Kategorije: sigurnost, evidpro

Ključne riječi: evidpro, program, evidencije, zaposlenici, zaštita na radu, osobni podaci, sigurnost